Om oss

Kalvbergsåsens Islandshästar startades av mig, Helen Berg, 2004. Sedan dess har jag arbetat på heltid med mina islandshästar. Här bor jag tillsammans med min man Ivo, min bästa supporter, som hjälper till där det behövs.


Här bor också vår dotter Melina, som helst rider sin häst Gandur och därtill tar hand om gårdens smådjur. Jag har också två vuxna, utflugna barn, Erik och Emma. Och så är jag stolt mormor till Mila och Eije


På gården bor även våra två hundar Hjördis och Luna, katten Kitty och våra marsvin och kaniner.

Min första islandshäst var finaste Svala som jag köpte 1997. Svala fick fem föl, varav två bor kvar på gården, Gloria och Ofeigur. Gloria är mamma till Frida, min tredje generationshäst efter Svala.

Ända sedan starten av Kalvbergsåsens Islandshästar har jag haft ambitionen att bygga upp en verksamhet med trygga, glada, välutbildade hästar, där ridglädjen och kunskapen om Islandshästen står i centrum. Att se både hästar och ryttare utvecklas är så belönande!

Genom Svenska Islandshästförbundets utbildning för ridlärare och är jag diplomerad ridledare för Islandshäst. Förutom att träna mina hästar själv rider jag regelbundet för välrenommerade instruktörer, bland annat för Frida Dahlén

Tävlingar är lärorikt för både häst och ryttare och förutom att tävla själv arrangerar arrangerar jag regelbundet informella 'prova-på-tävlingar', oftast på Åbergs ovalbana. 


Flera av de hästar som är/varit med i verksamheten har jag  varit ute och tävlat med genom åren. Svala, Sigurdur, Ragnar, Stigandi, Vorbodi, Keisari och Sylgja är några av de hästar jag haft framgång med på tävlingsbanorna, bland annat har jag blivit Värmlandsmästare ett antal gånger. 

Alla ridkurser och ridläger leds av mig och det gör även de flesta turer, där jag oftast har hjälp av några av våra kunniga ’stallisar’.

Om du vill hålla dig uppdaterad om verksamheten, följs oss gärna på: 

Facebook: Kalvbergsåsens Islandshästar 

Instagram: helen33berg