Islandshästar i värmländsk natur!

Våra hästar

Aldar från Björktorp, född 2011.

Aldar är en skimmelvalack, född svart. Han har tölt som bästa gångart och den är riktigt fin. Aldar är valackernas flockledare. 


Baldvin från Bjälven, född 2008.

Baldvin är en stilig svart valack med fem gångarter. Alla hans gångarter är över medel.

Välutbildade Balvin är mångas favorit, både på kurser/lektioner och uteritter.  

 


 Blundur frà Ysta-Gerdi, född 2007.

Blundur är en isabellfärgad valack med fem gångarter, med extra plus för en fantastisk trav. En mycket snäll och vänlig häst.

 

Flygsa från Stall Tengby, född 2008.

Flygsa är ett fux-sto med fina gångarter, pigg och energisk. Flygsa är mycket populär på lektioner och träningsdagar.

 


Gandur från Blommande Gården, född 2015.

Gandur är en silversvart bukskäck med blå ögon. Han är sötast i stallet och hans tölt och galopp är något alldeles extra. Gandur ägs av min dotter Melina, men är även med på turer och lektioner.


Geisli från Änga, född 2004.

Geisli är en fux-valack och har fem gångarter. Fina Geisli ägs av Tina men är ofta med i verksamheten, mycket omtyckt både på turridning och lektioner.

 

Gloria från Kalvbergsåsen, född 2011.

Gloria är ett musblack-sto som är född här på gården. Hon är en femgångshäst med tölt och pass som bästa gångarter. Gloria är mor till Frida från Kalvbergsåsen som också är kvar på gården. Keisari fra Hofi, född 2009.

Keisari är en skimmel-valack född fux. Han är min tävlingshäst och är efter den fantastiska Krummi frà Blesastödum och Kantata frà Hofi. Keisari är en underbar fyrgångshäst, alla hans gångarter är mycket bra. Vi har många segrar i klasserna V2 och T8 och hoppas på fina framtida resultat.


Luna från Hörn, född 2017.

Luna är ett rödskäck-sto med fem fina, mjuka gångarter. Hon har en härlig personlighet och har just börjat vara med i verksamheten och är redan mycket uppskattad. Sigrid från Fröjdens, född 2009.

Sigrid är ett svartskäck sto med fem gångarter. Hon är en härlig häst som anpassar sig perfekt efter sin ryttare. Passar därför både för ridvana ryttare och för nybörjare. 


Sunna frà Melabergí, född 2011.

Sunna är ett isabellfärgat sto, med vilja, energi och mycket bra gångarter. Hon är en av de hästar jag rider mest själv och vi är också ute och tävlar tillsammans. Sunna får ibland hoppa in i verksamheten, mycket uppskattat av erfarna ryttare.


Sylgja fra Hof, född 2010.

Sylgja är ett svart sto med härlig arbetsvilja och med fem mycket bra gångarter. Hon är mor till vårt fina sto Luna från Hörn. Sylgja är också en av de hästar jag tävlat med, med gott resultat.Therna från Hallagården, född 2000.

Therna är ett skimmel-sto, född svartskäck. Hon är vår snällaste häst som klokt tar hand om våra försiktiga ryttare och barn. Therna är femgångare med galopp som bästa gångart.


Tibra frà Reykjakoti, född 2003.

Tibra är ett härligt brunblack-sto med fem fina gångarter, extra plus för hennes tölt och pass. Tibra ägs av Alexandra men är ibland med i verksamheten. 


Undri från Lidaholm, född 2005.

Undri är vårt söta charmtroll som älskas av alla barn, unga och inte alltför stora vuxna ryttare. Han är skimmel, född svart och har fyra mycket bra gångarter.

 Och så några fler djur som bor på gården:

Hjördis med dotter Luna hälsar alla välkomna!Hello Kitty är stallets kelgris!Nemo, Doris och Freja är stallets sötnosar!Greta och Pepsi  är stallets grönsaksälskare!